Vores butik, Jeres Fælleskab

Genbrugsbasens butik med beliggenhed i hjertet af Taastrup, tæt på det offentlige og nemt at komme til, har altid dørene åbne for alle, som skulle svinge forbi. Butikken som bære præg af hjemligt hygge og varme omgivelser og hvor der altid er plads til en kop kaffe og en varm stol.

Hvad er genbrug?

Genbrug betyder, at man bruger den samme ting mere end én gang til samme formål
fx. en brugt sodavandsflaske, der bliver renset og fyldt med ny sodavand igen. Eller tegnepapiret, der bliver brugt på begge sider.
Eller mursten og sten fra gamle bygninger, som kan bruges igen i nye huse. Genbrug er ikke det samme som genanvendelse. Når man genanvender ting, betyder det, at det man har smidt ud, bliver lavet om til nye råvarer

fx en gammel cykel, der bliver smeltet om, så metallet kan bruges til at lave nye ting som fx gryder.
Mange ting er lavet af så stærke materialer, at de sagtens kan holde til at blive brugt flere gange. Det er godt, for når vi genbruger den samme ting igen og igen i stedet for at smide den ud, bruger vi færre ressourcer og skaber mindre affald.
Der findes virksomheder, som lever af at genbruge ting. Fx skyllerier, som modtager brugte glasflasker, som de renser og skyller, inden de igen fyldes med vin eller saft. Ell er genbrugsbutikker, som sælger brugt tøj fra folk, der ikke længere har brug for det. Butikkerne vasker tøj og lapper måske et lille hul, inden de sælger det igen.

Direkte genbrug Mange genbrugspladser og boligområder har indrettet et rum/skur til ”direk te genbrug”.
Direkte genbrug betyder, at man afleverer fx tøj, møbler, bøger eller legetøj, som man ikke længere har brug for, men som egentlig er for godt til at smide ud. Andre kan så komme forbi og tage tingene, hvis de kan bruge det. Tingene bliver med andre ord brugt direkte, uden at man gør noget ved dem.

Loppemarkeder og tøj
bytte
boder er andre eksempler på, at man i stedet for at smide tingene ud, giver andre mulighed for at bruge tingene/tøjet igen. Ud over at det er godt for miljøet, giver det god mulighed for at få en ny lampe eller et par nye bukser til ikke ret mange penge.

Alle er velkommen til at komme forbi eller sende os en mail.

Hos OS er døren altid åben, for folk, om enten du/i ønsker at købe noget pænt genbrug eller ønsker at komme ned og for en kop kaffe eller sodavand og en god snak, i skal også være velkommen til at ringe til os på tlf:
I kan også sende os en mail på info@genbrugsbasen.dk, så skal vi nok besvare den inden 4 timer. , blot tag 2 billeder af tingen og skriv kort i emnefeltet